Burgerlijke Aansprakelijkheid

Ondernemingen & zelfstandigen

U en uw medewerkers zijn voortdurend actief in uw bedrijf. Bij die activiteiten bestaat er altijd een kans dat er iets gebeurt waar u aansprakelijk voor kan worden gesteld. Als u, zelfs buiten uw wil om, schade veroorzaakt, moet u opdraaien voor de gevolgen. De dekking Burgerlijke Aansprakelijkheid is bijzonder belangrijk voor een ebdrijf en wordt veelal onderschat. Er zijn verschillende verzekeringen BA die we samen kunnen overlopen ifv uw activiteiten:

1) Burgerlijke aansprakelijkheid uitbating

De polis burgerlijke aansprakelijkheid uitbating dekt schade aan derden, als die het gevolg is van een fout of een handeling door het bedrijf of haar personeel bij de uitbating van de bedrijvigheid. Het gaat hier om fouten die geen betrekking hebben op contractuele verplichtingen.

Vraag een offerte


2) Burgerlijke aansprakelijkheid na levering

Deze polis vergoedt eventuele schade die voorkomt nadat de werken zijn uitgevoerd of na de levering van goederen is gebeurd. Wanneer uw werkzaamheden achter de rug zijn, verliest u er vaak de controle over. Terwijl uw aansprakelijkheid wel blijft doorlopen.

3) BA aansprakelijkheid

Deze verzekering vergoedt eventuele schade die u veroorzaakt door een fout in de naleving van een contract (intelectuele fouten). Om uw beroep uit te oefenen, sluit u contracten af met klanten. En die moet u ook naleven. Maar het kan gebeuren dat u een professionele fout maakt, of dat u zich bijvoorbeeld vergist bij het geven van advies.

Als uw klant hierdoor schade ondervindt, kan hij een schadevergoeding vragen en ook krijgen. De consumenten van vandaag kennen hun rechten. Ze stappen dan ook gemakkelijker naar de rechtbank om beroepsaansprakelijkheid in te roepen wanneer het contract niet is nageleefd.

WDR heeft veel ervaring met beroepsaansprakelijkheid in de medische sector (bijvoorbeeld ziekenhuizen, dokters, osteopaten,…), in de advocatuur, het notariaat, architectuur, de IT-sector, consultancy...

4) Tienjarige aansprakelijkheid (BA 10)

BA 10
Een verplichte verzekering voor professionelen in de Bouwsector.
De wet is van toepassing op het bouwen of renoveren van een woning waarvoor de tussenkomst van een architect wettelijk verplicht is. De verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade die de sterkte of stabiliteit van de gesloten ruwbouw van het gebouw in gevaar kan brengen, over een periode van 10 jaar.

5) Objectieve BA openbare ruimten

Hebt u voor uw bedrijfsactiviteiten een gebouw dat openstaat voor het publiek, zoals een winkel, kantoor, restaurant of café? Dan bent u wettelijk verplicht om een polis Objectieve BA openbare ruimten af te sluiten. Die vergoedt eventuele lichamelijke schade aan derden die zich in uw gebouw bevinden. Een brandverzekering dekt namelijk alleen materiële schade en nooit lichamelijke schade.

Vraag een offerte

6) BA-verzekeringen vergelijken

Liability is één van onze specialitieten. Bij WDR Insurance Group bekijken we graag uw huidige polis, vergelijken we de markt en zorgen we ervoor uw polis aan te passen aan uw activiteiten en behoeften met de nodige clausules en dekkingen.

Mis geen enkele nieuwsbrief

Wij houden u regelmatig op de hoogte van nieuwigheden en belangrijke wijzigingen betreffende verzekeringen en Risk Managememt.

Dank u, uw inzending is ontvangen!
Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier, probeer opnieuw.

Volg ons op sociale media

Wat gebeurt er allemaal bij WDR in Aalst, Drogenbos en Wilrijk? Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van WDR.