Brand

Particulier

Of u nu een huis of appartement verhuurt, huurt of er zelf eigenaar van bent: een brandverzekering of woningpolis is altijd een slimme keuze. Uw vastgoed en/of inboedel zijn dan verzekerd in geval van schade. Niet alleen bij brand, maar ook bij schade door een inbraak, storm-, water- of hagelschade of een natuurramp.

Brandverzekering voor huurders

Ook als u geen eigenaar bent van uw woning, doet u er goed aan een brandverzekering af te sluiten. Zo is uw inboedel verzekerd als er schade is door een inbraak, brand, glasbreuk,… Daarnaast verzekert u uw aansprakelijkheid als huurder: de verzekering stelt u in staat om uw verantwoordelijkheid ten opzichte van de eigenaar na te komen.

Een brandverzekering is niet verplicht, maar veel verhuurders stellen het wel als voorwaarde aan de huurder. Er moet dan vaak een brandverzekering afgesloten zijn voordat het huurcontract wordt ondertekend.

Let wel: de eigenaar/verhuurder van uw woning moet zelf ook het gebouw laten verzekeren.

Woningpolis voor eigenaars

Een woonpolis biedt een dekking voor uw huis of appartement, en daarnaast ook voor alles wat erbij hoort: tuinhuis, garage, terras, terrasoverkapping,…

Als u zelf bewoner bent van het vastgoed waarvan u eigenaar bent, verzekert u best ineens ook uw inboedel.

Bij schade of diefstal krijgt u als eigenaar een vergoeding die u toelaat de woning te herstellen, opnieuw op te bouwen of een andere woning aan te kopen.

Brandverzekering voor verhuurders

Als eigenaar van een opbrengsteigendom of appartementsgebouw moet u het volledige gebouw verzekeren in nieuwwaarde, ook al hebben de huurders een verzekering.

Voor verhuurders zijn er optionele aanvullingen op de woonpolis die u nog meer bescherming bieden in geval van schade, alsook een uitgebreide rechtsbijstand.

Brandverzekeringen vergelijken

De woonpolissen van verscheidene verzekeraars zijn onderling heel verschillend, zowel qua prijs als qua dekking. U doet er altijd goed aan om brandverzekeringen te vergelijken.

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar vergelijkt WDR samen met u verschillende polissen en aanbieders. We gaan uit van uw individuele situatie en verwachtingen. Zo kiezen we een brandverzekering die voor u de beste dekking biedt tegen de beste prijs.

Mis geen enkele nieuwsbrief

Wij houden u regelmatig op de hoogte van nieuwigheden en belangrijke wijzigingen betreffende verzekeringen en Risk Managememt.

Dank u, uw inzending is ontvangen!
Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier, probeer opnieuw.

Volg ons op sociale media

Wat gebeurt er allemaal bij WDR in Aalst, Drogenbos en Wilrijk? Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van WDR.