Hospitalisatie

Particulier

Een hospitalisatieverzekering dekt u in tegen kosten die komen kijken bij een opname in het ziekenhuis. In België zijn uw medische kosten deels gedekt door de wettelijk verplichte ziekteverzekering (via het ziekenfonds), maar lang niet alle kosten.

Onverwachte ziekenhuisopname

Stel dat u onverwacht naar het ziekenhuis moet na een ongeval, of dat u na een sportblessure geopereerd moet worden. Het zijn zaken die u niet kan uitstellen, maar waarvan u de kosten niet hebt ingecalculeerd. Een hospitalisatieverzekering zorgt ervoor dat u in dit soort gevallen op beide oren kan slapen. Moest u plots voor kosten komen te staan bij een opname in het ziekenhuis, worden ze gedekt door de hospitalisatieverzekering.

Verblijf in eenpersoonskamer

Zonder hospitalisatieverzekering is een verblijf in een eenpersoonskamer zeer duur. Omdat ziekenhuizen bij een eenpersoonskamer meer ereloonsupplementen kunnen aanrekenen, is het verschil met een tweepersoonskamer meestal vrij hoog.

Het ziekenfonds komt bovendien niet tussen in de ereloonsupplementen voor een eenpersoonskamer bij een hospitalisatie.

Bevalling

De kosten van een bevalling kunnen hoog oplopen, zeker als u in een eenpersoonskamer verblijft. Veel kersverse ouders vinden het belangrijk om de eerste dagen na de geboorte van een baby in de privésfeer te kunnen doorbrengen.

Er zijn vaak prijsverschillen tussen verschillende ziekenhuizen, omwille van het verschil in ereloonsupplementen. Een hospitalisatieverzekering biedt het extra voordeel dat u een ziekenhuis kan kiezen zonder met die prijsverschillen rekening te moeten houden. De kosten zijn immers gedekt.

Medische kosten voor en na de hospitalisatie

De meeste hospitalisatieverzekeringen dekken tevens de medische kosten voor een periode voor en na de hospitalisatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om consultaties bij een dokter of een specialist of een behandeling bij een kinesist die een rechtsreeks verband hebben met de hospitalisatie.

Verschillende formules

De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben verscheidene formules van hospitalisatieverzekeringen. Ook de voorwaarden van de maatschappijen verschillen van elkaar. Bij WDR Insurance Group vergelijken we voor u de verschillende formules en verzekeraars, en kiezen samen met u diegene uit die het best bij uw situatie past.

Mis geen enkele nieuwsbrief

Wij houden u regelmatig op de hoogte van nieuwigheden en belangrijke wijzigingen betreffende verzekeringen en Risk Managememt.

Dank u, uw inzending is ontvangen!
Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier, probeer opnieuw.

Volg ons op sociale media

Wat gebeurt er allemaal bij WDR in Aalst, Drogenbos en Wilrijk? Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van WDR.