Levensverzekering

Particulier

Levensverzekeringen dekken vandaag niet enkel meer het risico op overlijden. De laatste 20 jaar zijn ze geëvolueerd tot efficiënte spaar- en beleggingsproducten. Waar ze vroeger vooral als bescherming dienden, zorgen ze vandaag voor een appeltje voor de dorst. De verzekeraar betaalt immers een afgesproken som uit op de einddatum van het contract. Er zijn verschillende formules van levensverzekeringen:

Pensioensparen

Bij een pensioenspaarverzekering betaalt u maandelijks of jaarlijks een bepaalde premie. Die geeft u op de vervaldag van uw contract recht op een bepaalde som die vastgelegd is in uw contract.

De voordelen:

 • Een pensioenspaarverzekering geeft een mooi rendement.
 • Het kapitaal dat u hierbij opbouwt, is beschermd.
 • Pensioensparen biedt een fiscaal voordeel. Uw stortingen in een pensioenspaarverzekering geven recht op een belastingvoordeel van 30%, met een maximum pensioenspaarbedrag van 940 euro per jaar.

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is altijd gekoppeld aan een hypotheek of een lening. Indien u zou overlijden wanneer uw lening nog niet is afbetaald, dan wordt (een deel van) de resterende schuld afbetaald. Zo verzekert u dat uw nabestaanden  uw lening niet moeten afbetalen.

De premie van een schuldsaldoverzekering is afhankelijk van uw geslacht, leeftijd, het bedrag van de lening, de rente en de terugbetalingsperiode. U kan kiezen tussen een eenmalige of een jaarlijkse premie.

De voordelen:

 • U kiest zelf welk percentage van uw geleend bedrag u laat verzekeren.
 • De premies van uw schuldsaldoverzekering zijn fiscaal aftrekbaar bij een hypothecaire lening.
 • Er zijn extra opties mogelijk, zoals een vrijstelling van premiebetaling bij arbeidsongeschiktheid.

Gemengde levensverzekeringen

Een gemengde levensverzekering is een combinatie van een spaarformule en een levensverzekering. Uw verzekeraar betaalt een bepaald bedrag uit wanneer u met pensioen gaat of wanneer u zou overlijden.

De voordelen:

 • U beschermt uw nabestaanden tegen financiële problemen indien u zou overlijden.
 • Voor uzelf bouwt u een appeltje voor de dorst op voor als u met pensioen gaat.
 • Bij een gemengde levensverzekering kan u zelf de verhouding kiezen tussen bedragen die bij overlijden of bij leven worden uitbetaald:
 • 5/10: De uitkering bij overlijden is gelijk aan de helft van het kapitaal bij leven.
 • 10/10: De uitkering bij overlijden is gelijk aan het kapitaal bij leven.

Ook andere formules zijn mogelijk.

WDR bekijkt samen met u welke levensverzekering of combinatie van levensverzekeringen voor u de beste oplossing is. Als verzekeringsadviseur zoeken wij tevens voor u uit welke verzekeraar de meest voordelige formules biedt voor u. Contacteer ons voor meer informatie.

Mis geen enkele nieuwsbrief

Wij houden u regelmatig op de hoogte van nieuwigheden en belangrijke wijzigingen betreffende verzekeringen en Risk Managememt.

Dank u, uw inzending is ontvangen!
Er ging iets mis bij het verzenden van het formulier, probeer opnieuw.

Volg ons op sociale media

Wat gebeurt er allemaal bij WDR in Aalst, Drogenbos en Wilrijk? Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van WDR.